DTEs historie

Fra lokale savværker til Danmarks største producent af træemballage

Dansk Træemballage A/S er vokset ud af veldrevne lokale savværker landet over, så vi i dag kan kalde os landsdækkende – med solide lokale rødder.

Navnet Dansk Træemballage A/S fik vi i 1989, da Haastrup Træemballage på Fyn fusionerede med Ribe Emballage, men vores historie går meget længere tilbage.

Savværket i Haastrup blev grundlagt i 1915, mens Ribe Emballage har sin oprindelse i det hedengangne Ribe Stampemølle. Ifølge optegnelserne blev Stampemøllen i Ribe opført i 1581 – på den tid, hvor Tycho Brahe grundlagde den moderne astronomi – og den overlevede i mange år, de lokale stormfloder til trods.

I 1906 blev møllen dog nedlagt og i stedet indrettet til savværk og maskinsnedkeri.

I de senere år har vi fusioneret med Midtjydsk Savværk og Emballagefabrik i Brande, Nielsen & Løjmar i Hvidovre og Stampen A/S i Flauenskjold. Desuden har DTE opkøbt Astrup Savværk, Aven Holmestrand & Aven Rabbalshede, Ulsa Pack, samt Tingstad savværk

DTE producerer også certificerede træpiller under navnet stampemøllen.dk.

I dag beskæftiger vi i alt ca. 400 medarbejdere i Danmark og ca.100 medarbejder i Norge og Sverige, DTE koncernen omsætter for over 800 mio. kroner om året.